Pentru majoritatea oamenilor, epilarea definitiva laser este un tratament sigur si eficient in obtinerea de rezultate pe termen lung.

Cu toate acestea, la fel ca alte tipuri de tratamente, anumite contraindicatii trebuie luate in considerare pentru propria siguranta.

Sarcina

Desi nu exista dovezi concrete rezultate dupa studii stiintifice efectuate care sa sugereze ca epilarea cu laser nu este sigura pentru mama sau copil, in general nu este recomandata in perioada sarcinii. Este recomandat sa se astepte nasterea copilului inainte de a lua in considerare procedura de epilare definitiva. Motivul? In sarcina corpul sufera o serie de schimbari, printre care si modificari ale pilozitatii. In principal aceste modificari sunt produse de hormoni (cresterea estrogenului) care afecteaza ciclul de crestere al parului. Acest lucru poate fi frustrant, mai ales ca femeile se trezesc adesea ca devin mai paroase in timpul sarcinii. Vestea buna este ca acest lucru dispare de obicei dupa nastere sau dupa finalizarea alaptarii.

Alaptarea

In general, epilarea laser trebuie evitata in timpul alaptarii. Hormonii vor provoca probabil modificari ale cresterii parului, ceea ce inseamna ca procedura ar putea sa nu fie la fel de eficienta pe cat ar fi de dorit. Astepta pana se termina perioada de alaptare inainte de a incepe tratamentul de eilare definitiva. Acest lucru va oferi corpului sansa de a reveni la normal si de a obtine rezultate cat se poate de bune.

Conditii medicale

Exista unele conditii de sanatate care sunt considerate pe scara larga a fi contraindicate  pentru epilarea cu laser. Printre acestea se numara: psoriazis, tulburari de sangerare, reactii severe la histamine, tratamente imediat anterioare, cum ar fi peelinguri chimice sau rejuvenarea laser, vitiligo. Daca suferi de oricare dintre aceste afectiuni, este posibil sa nu fi potrivit pentru tratament.

Tratamente medicamentoase

Multe medicamente au efecte secundare, in mod deosebit cele ce fac pielea fotosensibila. Acest lucru inseamna ca pielea ar putea reactiona negativ la energia luminoasa laser.

Daca sunteti in timpul unui tratament medicamentos cu substante fotosensibile, va recomandam sa va ganditi la modalitati de a rezolva problema. De exemplu, luarea unei pauze de la medicamentatie, cu acordul medicului dvs, poate fi o optiune sau trecerea la un tratament alternativ.

Pielea bronzata

Expunerea la soare va face pielea sa creeze mai multa melanina, cu scopul de a va proteja pielea de daune. Cu toate acestea, pielea bronzata nu este cea mai buna conditie pentru a putea incepe tratamentul pentru indepartarea parului cu laser. Drept urmare, specialistul in laser va trebui aleaga laserul si sa faca setarile de parametrii in functie de starea pielii in momentul tratamentului. Acest lucru poate face dificila mentinerea epilarii uniforme si poate afecta calitatea rezultatelor. In cazul unui bronz recent, procedura nu se pote realiza. Trebuie sa asteptati si sa permiteti pielii sa se recupereze dupa trauma inregistrata expunerii solare inainte de tratamentul laser. Solicitati intotdeauna indrumari de la tehnicianul laser cu privire la expunerea la soare sau solar si riscurile asociate.

Pielea inchisa la culoare (fototip IV- V-VI)

Persoanele cu pielea inchisa la culoare nu trebuie sa renunte la ideea de epilare cu laser. Cu toate acestea, daca pielea este inchisa de la bronz, este important sa se estompeze inainte de a va apuca de tratament. Daca pielea este inchisa genetic tot ce va trebui sa faceti este sa alegeti un echipament potrivit pentru pielea inchisa. Impreuna cu operatorul veti stabili care este cel mai potrivit protocol de lucru pentru pielea inchisa si, ca masura de siguranta suplimentare, se poate efectua un test de reactie pe o parte mai putin expusa a corpului.

Cicatrizarea cheloidala

Cicatrizarea cheloida apare atunci cand ranile nu se vindeca in mod corespunzator iar conditia genetica poate fi deosebit de periculoasa pentru epilarea cu laser. Pielea este predispusa la arsuri ce se pot vindeca cheloidal. Exista unele cazuri in care operatorul ar putea efectua epilarea cu laser. Cu toate acestea, este esential sa fiti constienti de riscuri si sa fiti pe deplin informat inainte de a lua o decizie finala.

Tatuajele

Zonele pielii in care exista tatuaje trebuie evitate in timpul epilarii definitive. Acest lucru trebuie respectat pentru a minimiza iritarea pielii, arsurile la nivelul pielii precum si orice schimbari estetice potentiale ale tatuajului.

Leziuni/ rani deschise

Epilarea definitiva este interzisa pe zonele corpului in care exista leziuni sau rani deschise. Prin urmare, trebuie sa amanati procedura pana cand acestea s-au vindecat complet.

Alunite

Daca aveti alunite, puteti efectua epilarea definitiva laser. Fasciculele de lumina folosite de laserele de epilare definitiva nu fac parte din spectrul UV, deci nu exista pana acum nicio dovada care sa sugereze ca pot schimba o alunita si o pot face cancerigena. Cu toate acestea, este important sa urmariti orice modificare vizuala care poate aparea si tocmai pentru a prevenii situatiile ingrijoratoare, alunitele se acopera cu plasture sau creion dermatograf alb. Daca aveti istoric medical in ceea ce priveseste situatia alunitelor, asigurati-va ca medicul de specialitate va perimte parcurgerea tratamentului.

Epilepsie

Pacientii cu epilepsie indusa de lumina sunt de obicei de evitat, cu exceptia cazului in care au o nota de la medicul care autorizeaza procedura. Chiar si asa, trebuie sa se asigure o protectie a ochilor care blocheaza lumina pentru a minimiza probabilitatea unei convulsii.

Hirsutism

Este o afectiune genetica care afecteaza femeile si care se manifesta printr-o crestere excesiva a parului. Firele de par sunt in general groase si inchise la culoare si chiar pe zone unde nu ar trebuie sa existe genul acesta de par. Epilarea laser poate fi o modalitate eficienta de a scapa de aceste fire nedorite. Insa, trebuie sa se tina cont de faptul ca procedura poate dura mai mult pentru cei care sufera de hirsutism.

Ceara sau alta metoda de smulgere a firelor de par

Orice tratament de epilare definitiva necesita existenta foliculilor care sa fie vizati. Daca ai smuls tijele firelor de par nu vor mai exista traseele conductoare al energiei catre foliculi. De obicei, este recomandat sa asteptati trei saptamani de la smulgere firelor de par pana la tratamentul de epilare definitiva.

Creme depilatoare

Acestea functioneaza prin dizolvarea parului de catre substante chimice. Aceste substante ating si keranocitele din piele, nu numai keratina din par, lasand pielea vulnerabila.

Concluzii

Nu facem epilare definitiva in situatie de:

  • Gravida
  • Alaptarea
  • Stimulator cardiac

Este ideal sa avem o opinie de la medic in urmatoarele cazuri:

  • Epilepsie – medicul va trebui sa ofere o confirmare scrisa si specifica ca starea este complet sub control si nu va fi infuentata de tratamentul de epilare definitiva. De asemenea, va fi necesara confirmarea ca orice medicament prescris nu va fi afectat de tratament sau nu va provoca efecte secundare.
  • Cicatrici cheloide – medicul va trebui sa furnizeze o confirmare scrisa si specifica ca zona care urmeaza a fi tratata nu este susceptibila de cicatrici cheloide in caz de arsura sau vezicule.
  • Diabet – diabetul poate afecta capacitatea pielii de a se vindeca. Acest lucru poate duce la orice leziuniale pielii care necesita perioade de vindecare extinse.

Obligatoriu un acord de la medic pentru:

  • O afectiune medicala grava
  • Cancer – inclusiv antecedente de cancer
  • Starea inimii – exista ingrijorarea ca stresul potential al tratamentului poate agrava starea.
  • Conditii infectioase sau contagioase – pentru a evita riscurile pentru personal si alte persoane, iar managerul clinicii trebuie sa efectueze o evaluare a riscurilor si cu decizia finala de parcurgere sau interzicere efectuare tratament.

Pentru aceste situatii medicul va trebui sa furnizeze un acord scris si sa specifice ca starea pacientului este complet sub control si nu va fi infuentata de tratamentul de fotoepilare. De asemenea, va fi necesara confirmarea ca orice medicament prescris nu va fi afectat de tratament sau nu va provoca efecte secundare.

Conditii care necesita o atentie suplimentara:

  • Contraceptive orale – pot genera sensibilitatea la lumina.
  • Probleme hormonale – pot determina sa fiti ultra-sensibil la lumina si sa determinati tratamentul sa fie mai putin eficient.
  • Herpes Simplex – s-a raportat ca lumina  declanseaza virusul herpes. Daca aveti o infectie activa sau antecedente de herpes, trebuie sa urmati un tratament cu un produs antiviral adecvat imediat inainte de a fi tratat.
  • Medicatie – ar trebui sa verificati orice medicament care poate creste sensibilitatea la lumina si sa informati terapeutul in consecinta.
  • Suplimente sau remedii pe baza de plante – suplimentele si remediile pe baza de plante va pot afecta sensibilitatea la lumină. O atentie deosebita trebuie acordata la sunatoare.
  • Sensibilitate la lumina – sensibilitatea la lumina creste probabilitatea aparitiei efectelor secundare adverse rezultate in urma tratamentului.
  • Astm – Daca utilizati inhalatoare pentru astm, e posibil ca stresul tratamentului poate provoca un atac de astm. Sa va asigurati ca inhalatorul este la indemana.
  • Ovarele polichistice (PCOS) – PCOS duce adesea la hirsutism se este posibil ca reducerea substantiala a parului pe termen lung sa nu fie favorabila. Desi este posibila reducerea parului pe termen lung, va fi necesar un numar substantial de tratamente.
  • Menopauza – este adesea insotita de variatii substantiale ale hormonilor. Acest lucru poate determina sensibilitatea la lumina si acest lucru sa determine ca tratamentul sa fie mai putin eficient.
Call Now ButtonContact Rapid
×