Ce presupune îndepărtarea tatuajelor prin metoda chimică?

Devices-urile pentru realizarea tatuajelor permanente sau a machiajului semipermanent, fie că vorbim de tatuaje corporale sau faciale, pot avea funcționalități suplimentare cum este și cazul utilizării acestora în procedura de îndepărtare a tatuajelor cu soluție chimică.

Tehnica a fost creată, cercetată și dezvoltată în USA, la începutul anilor ’90, prin studii aprofundate de către Profesor Doctor Wade Cheng, un biochimist renumit și distins cu numeroase premii de specialitate și Doctorul Arthur Furst, un toxicolog și faimos profesor la Universitatea Stanford.

Principul de funcționarea a acestei tehnici se bazează pe similitudinea compoziției pigmenților ce sunt folosiți în machiajul semipermanent sau realizarea tatuajelor permanente, având compoziția soluției chimice de îndepărtare a tatuajelor ce permite astfel extracția din stratul dermal a pigmentului de tatuaj.

Cum funcționează îndepărtarea tatuajelor prin metoda chimică?

Soluția chimică conține la rândul său anumiți oxizi ce au o afinitate extrem de bună pentru oxizii ce se regăsesc in compoziția pigmenților de tatuaj, iar când soluția ajunge să aibă un contact fizic bun cu pigmentul, acesta din urmă este asimilat de soluție iar amestecul format este respins de către organism la suprafața pielii.

Dacă la început procedura a fost aplicată numai pentru sprâncenele tatuate, ulterior, tehnica a fost adoptată pentru a elimina și tatuajele corporale. Însă, cum pigmenții pentru tatuajele corporale sunt introduși mai adânc în piele decât cei pentru dermopigmentare, metodologia de aplicare diferă semnificativ.

Procedura de îndepărtare a tatuajelor cu soluție chimică implică folosirea unei tehnici similare ca la tatuarea propriu-zisă și acelorași aparate de dermopigmentare sau tatuare. Însă, înregistrarea unor rezultate optime presupune alegerea corectă a acelor, ținând cont de tatuaj și pielea clientului, mișcarea corespunzătoare a acului pentru a acoperi întreaga zonă tratată și pentru introducerea unei cantități suficiente de soluție și adâncimea ideală la care se introduce numărul de treceri necesari a fi realizati la o singura ședință. Sunt aspecte importante care fac dintr-o procedură aparent accesibilă oricărui dermopigmentist sau artist tatuator, o procedură pentru care este obligatorie o instruire de specialitate.

Un avantaj al metodei chimice de ștergere a tatuajelor este faptul că se combină foarte bine cu metoda de îndepărtare cu L.A.S.E.R., atunci când laserul nu mai are capacitatea să citească umbre de pigment sau nuanțe foarte deschise, cum ar fi: galben, roz, alb, verde deschis sau gri deschis, atunci se poate continua îndepărtarea tatuajului cu soluția chimică.

Beneficiile îndepărtării tatuajelor prin metoda chimică

  • îndepărtarea tatuajului semi-permanent al buzelor;
  • îndepărtarea tatuajului semi-permanent de pe pleoape;
  • îndepărtarea tatuajului semi-permanent al sprâncenelor;
  • îndepărtarea tatuajelor corporale (zone mici).

Contraindicații în îndepărtarea tatuajelor prin soluție chimică

  • hipersensibilitatea pielii;
  • epilepsie;
  • afecțiuni cardiace;
  • sarcină;
  • alergii sau afecțiuni ale pielii în zona tatuată.

Tehnologie

Cele mai avansate echipamente din domeniul beauty.

Igiena

Respectam cele mai inalte standarde de lucru in cabinetele noastre.

One2One

Tratamentele se realizeaza in cabinet individual. Client - terapeut.

Locatie

380m2 de spatiu dedicat infrumusetarii profesionale 2022.

Preturi

Servicii de calitate. Atenție la detalii.
Relaxare la maxim.

Solutie Chimica
ZONA1 SEDINTA
Sprancene 400 RON
Eyeliner350 RON
Buze350 RON
CorporalPretul difera in functie de cantitate si suprafata

Asistenta

Expertii nostri iti vor sta la dispozitie pentru orice nelamurire.

Preturi

Preturi accesibile la toate tratamentele din portofoliul nostru.

Pachete

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru mai multe pachete promotionale.

Incredere

Ai incredere in expertii nostri acreditati din domeniul beauty.