Ce este Diagnoza Corporală Bioimpedantă?

Te-ai întrebat vreodată ce este diagnoza corporală BIOIMPEDANTĂ și de ce este aceasta atât de necesară înainte de efectuarea oricărei proceduri?

Diagnoza coroporală BIOIMPEDANTĂ presupune cântărirea masei corporale cu ajutorul unui dispozitiv electric. Cântarul TANITA MC-980MA funcționează în baza principiului bioimpedanței electrice. Acesta are capacitatea de a oferi măsurători exacte despre diverse elemente corporale, precum masa grăsimii, volumul apei din corp, dar și calcularea cu exactitate a raportului de grăsimi versus masă musculară potrivit fiecărei tipologii de corp.

Necesitatea acestei analize constă în personalizarea procedurilor de remodelare corporală și a programelor de antrenament în funcție de obiectivele fiecărei persoane în parte, pentru ca acestea să obțină rezultatele mult așteptate.

Este esențială evaluarea inițială, întrucât ea reprezintă, de fapt, punctul de pornire pentru stabilirea exactă a obiectivelor, oferindu-ne informații și detalii despre obiceiurile alimentare, gradul de hidratare, despre activitatea fizică preferată, despre existența anumitor afecțiuni sau tratamente medicamentoase care pot contraindica anumite proceduri. De asemenea, vă stăm la dispoziție și vă putem răspunde la întrebări legate de aparatele și procedurile realizate în centrul nostru.

 

Cum funcționează?

Principiul este unul relativ simplu: un curent de mică intensitate este transmis prin corp printr-un anumit punct, iar în celălalt punct se măsoară rezistența! Pentru că rezistența e diferită pentru țesutul muscular, țesutul adipos și cel scheletic, se poate măsura astfel procentul de grăsime. Măsurarea se poate face fie cu ajutorul unui cântar special, fie a unui dispozitiv pe care îl ții în mână!

Un avantaj important e că această metodă este ușor de folosit, ieftină și o poți face chiar și acasă!

Printre dezavantaje se numără faptul că metoda bioimpedantei nu este foarte precisă, deoarece depinde de foarte mulți factori, cum ar fi: instrumentul folosit, formula de calcul, nivelul de hidratare al corpului, produsele consumate înainte de măsurare!

 

Pentru ce se utilizează Diagnoza Corporală Bioimpedantă?

Acest aparat pentru monitorizarea masei corporale cu indicator de grăsime viscerală efectuează măsurători ce vizează întregul organism:

  • greutatea;
  • indicele de masă corporală;
  • grăsimea corporală evaluată, atât ca procent din greutatea totală (%), cât şi cantitativ, ca masă de grăsime;
  • grăsimea viscerală;
  • masa fără grăsime;
  • masa musculară;
  • apa totală din corp, evaluată atât procentual (%), cât şi cantitativ (kg); rata metabolică de bază – evaluarea necesarului caloric zilnic pentru menţinerea parametrilor actuali;
  • intervalele ţintă;
  • indicatorul de masă minerală al osului;

 

Despre echipamentul TANITA MC-980MA

Tehnologia de diagnosticare corporală bioimpedantă, Tanita MC-980MA, marca L'Ortec Medical, este liderul mondial în domeniul echipamentelor de cântărire și măsurare a masei corporale. Aparatul utilizează metoda BIA, metoda de analiză a impedantei bioelectrice. Echipamentul TANITA MC-980MA, încorporează cea mai recentă tehnologie BIA multi-frecvență cu flexibilitatea software-ului de sistem de operare Microsoft®️ Windows®️ încorporat în timp real, acest monitor oferă informații rapide, convenabile și exacte. MC-980 oferă o analiză completă a compoziției corpului de calitate medicală în mai puțin de 30 de secunde și are un ecran tactil interactiv color, ușor de urmărit. Software-ul încorporat rulează în 14 limbi, iar foaia de consultare detaliată arată că rezultatele complete ale clientului oferă o bază fermă pentru o consultare completă și un raport de progres. Porturile USB permit conectarea sau ieșirea simplă a datelor, precum și accesoriile care trebuie conectate, inclusiv imprimante, scanere de coduri de bare și dispozitive de captare a datelor.

Tehnologie

Cele mai avansate echipamente din domeniul beauty.

Igiena

Respectam cele mai inalte standarde de lucru in cabinetele noastre.

One2One

Tratamentele se realizeaza in cabinet individual. Client - terapeut.

Locatie

380m2 de spatiu dedicat infrumusetarii profesionale 2022.

Preturi

Servicii de calitate. Atenție la detalii.
Relaxare la maxim.

Diagnoza corporala
CONSULTATIEFEMEIBARBATI
Diagnoza228 RON228 RON

Asistenta

Expertii nostri iti vor sta la dispozitie pentru orice nelamurire.

Preturi

Preturi accesibile la toate tratamentele din portofoliul nostru.

Pachete

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru mai multe pachete promotionale.

Incredere

Ai incredere in expertii nostri acreditati din domeniul beauty.